• Show Image
  • Show Image
  • Show Image
  • 04bright
  • Show Image

01bright 01bright

01bright

בוליביה - מעברי גבול והליך הוצאת ויזה

bolivia_state.svg

המדריך עודכן ב 14.11.2017

החל מספטמבר 2014 בעקבות מבצע צוק איתן החליט נשיא בוליביה לשנות את התקנות ולהעניש את הישראלים בכך שיש להוציא ויזה מראש - באינטרנט, בשגרירות, בקונסוליה או במעבר הגבול. לא ניתן להוציא ויזה בישראל כי אין שגרירות מאז ספטמבר 2014

ויזה בשגרירות, הגעה בטיסה ותשובות לשאלות * עדכונים *

החל מה 1.11.2017 חל עדכון בהוצאת הויזה לבוליביה בשגרירות ובקונסוליות. החל מתאריך זה ניתן להוציא בכל שגרירות או קונסוליה תוך 6 שעות. לאחר הנפקת הויזה מראש ניתן לטוס ללא שום בעיה.

תשובות לשאלות: הויזה תקפה לשנה, כניסה חד פעמית, עד 30 יום, עולה 30$ בשגרירות ומשולמת בזמן הגשת הטפסים או 100$ בגבול. אין ישראלי שדיווח לנו עדיין כי ביצע את הגשת הויזה במתכונת החדשה כי מדובר בעדכון חדש ונעדכן כאן ברגע שזה יקרה.

הגשת טפסי ויזה באינטרנט

קראו את ההנחיות במלואן טרם כניסה לעמוד הנפקת הויזה וזאת על מנת שכל המסמכים יהיו מוכנים מבעוד מועד. לעמוד הנפקת ויזה לבוליביה באינטרנט יש ללחוץ כאן.

 עמוד הרשמה - בחרו את המדינה, בחרו דרכון רגיל שזו האופציה הראשונה, הכניסו את המייל שלכם ולחצו על הלינק שמתחת לקבל קוד לצורך המשך הרשמה לויזה

עמוד קוד כניסה - לאחר שלחצתם על הלינק הקודם, תועברו מיד לעמוד השני ותופיע משבצת שבה יש להכניס את הקוד שקיבלתם למייל. לאחר הכנסת הקוד לחצו על הלינק שצמוד למשבצת

עמוד מספר 1 - בחרו תחת סוג הויזה את האפשרות השלישית - ויזת תייר. לאחר מכן יש למלא את כל המקומות המסומנים בכוכבית אדומה. יש לצרף תמונת פספורט עד לגודל של 150 ק"ב (ראו בצמוד לינק הנחיות באנגלית להוספת תמונה) ולאחר מכן לבחור למטה "המשך"

עמוד מספר 2  - יש להכניס את פרטי הדרכון כגון מס דרכון, מדינת, עיר, תאריך הנפקה ותאריך תפוגה

עמוד מספר 3 - האפשרות הראשונה היא האם הגשת בעבר בקשה לויזה, יש לבחור כאן לא (אלא אם כן הגשתם בעבר). יש לבחור את מספר הימים הרצוים ומומלץ לבחור 30 יום אלא אם כן אתם בוודאות צריכים פחות. לאחר מכן לבחור את לה פאז כיעד המרכזי (כל אחת מהאפשרויות בסדר). האפשרות האחרונה היא האם יש לכם מקורבים בבוליביה - בחרו לא ולחצו להמשך

עמוד מספר 4 - פרטי קשר של אדם שאליו יפנו במקרה של מצב חירום - הכניסו כאן פרטים של בן משפחה. לחצו להמשך

עמוד מספר 5 - עמוד זה מצריך ממכם לצרף 5 מסמכים בקובץ וורד, קובץ PDF או קובץ תמונה :

הראשון הינו המסלול שלכם בשפה האנגלית. פשוט רשמו שבועיים לה פאז, איוני ועיר נוספת עם תאריכים ומספר לילות בכל אחת

השני הינו צילום דרכון שבו ניתן לראות שהתוקף מעל 6 חודשים

השלישי הוא צילום פנקס חיסונים שמראה כי ברשותכם חיסון קדחת צהובה

הרביעי זה פירוט מצב חשבון בנק שבו ניתן לראות שיש לכם כסף, רצוי לשנות תצוגה באתר הבנק לאנגלית

החמישי הוא הזמנת לינה ליעד הראשון. ניתן לבצע הזמנה באחד מההוסטלים ולצרף העתק

איך מוסיפים קובץ ? בכל את האפשרויות יש לבחור ATTACH בצד ימין של השורה, לאחר מכן יופיעו 3 כפתורים, בחרו CHOOSE FILE וחפשו את הקובץ הנדרש, לאחר מכן בחרו UPLOAD FILE והמשיכו לסעיף הבא

לסיום בחרו את האפשרות FINISH

לחצו על DISPLAY VISA והדפיסו את טופס הגשת הויזה, חתמו עליו וגשו לשגרירות או הקונסוליה הקרובה. יש להגיש את הטופס עם הדרכון ולקבל בחזרה עם ויזה עוד במהלך היום. הליך זה חוסך ממכם להגיש הכל ידנית בשגרירות/קונסוליה. את התשלום מבצעים בעת הגשת הטופס. אין צורך להביא עמכם דבר מעבר לטופס, דרכון וכסף. שימו לב כי טופס זה תקף לעד 15 יום מרגע ההרשמה ויש לגשת לשגרירות/קונסוליה לא יאוחר מ 15 יום.

מעברי הגבול לבוליביה - הנפקת ויזה במקום

הגיעו עד השעה 18:00 ליתר בטחון

מעבר הגבול פרו בוליביה (מעבר יונגויו, מעבר ברמה בינונית) - מעבר הגבול יונגויו או הידוע בשם קופהקבנה שבבוליביה נמצא קרוב מאוד לפונו או חואליקה. ניתן לקחת טיסה לחואליקה שנמצאת כשעה ממעבר הגבול, משם לוקחים אוטובוס או מונית אל הגבול. מפונו ניתן להגיע באוטובוס אל הגבול. מעבר גבול זה נוקשה יותר וזאת בשל הצורך להכין את כל הטפסים בדיוק כנדרש. חשוב מאוד להיות מנוצסים ככל האפשר. הבהרה : חואליקה נמצאת בגובה של 3800 מטר ונחיתה שם לא קלה ויש צורך במנוחה רבה והתאקלמות לגובה הרב. שימו לב : אין לקחת נסיעה ישירה מקוסקו/פונו ללה פאז כי האוטובוס לא יחכה לכם !

מעבר הגבול ארגנטינה בוליביה (מעבר קל) - יש להגיע לסלטה (בטיסה או באוטובוס) ומשם לקחת אוטובוס לקואיקה. עלות של כ 20$ ואורך כ 8 שעות נסיעה. שם מגישים את הטפסים, משלמים ועוברים לבוליביה. מעבר זה אורך מספר דקות, נראה כי בודקים את הטפסים באופן מהרי מבלי להעמיק בהם אבל הם מבקשים אותם

מעבר הגבול צ'ילה בוליביה (המעבר הקל ביותר) - יש להגיע לעיירה סן פדרו שממנה ניתן לצאת לסאלר או לקאלאמה (אוטובוס ישיר לאיוני). מהעיירות יש לקחת אוטובוס או מונית אל הגבול, להגיש את הטפסים, לשלם ולעבור. במעבר גבול זה לא בודקים את הטפסים וגם לא צריכים אותם ולכן זו החלטה שלכם אם להכין אותם מראש ליתר בטחון.

מעבר הגבול ברזיל בוליביה (מעבר נוקשה, בודקים טפסים - כשבוע מהבקשה עד הויזה) - מעבר הגבול קורומבה - הגעה לגבול היא דרך קאמפו גראדנה שאליה אפשר להגיע בטיסה או באוטובוסים (כ 7 שעות) או ישירות לקורומבה עם חברת אזול. משם ממשיכים לסנטה קרוז באוטובוס של כ 9 שעות. מעבר הגבול פתוח מ 08:00 עד 19:00 כל יום. המעבר יחסית קשה כי הם בודקים את כל הטפסים והם חייבים להיות ישרים ולא מקופלים. מתקשרים להוסטלים לוודא כי ההזמנה שלכם אמיתית.

BoliviaBorder

מסמכים

* צילום דרכון בצבע
* תמונת פספורט בצבע - אין חשיבות לרקע
* צילום כרטיס האשראי מקדימה - בצבע
* פירוט עובר ושב בחשבון הבנק, 3 חודשים, באנגלית (ניתן לשנות שפה באתר הבנק)
* כרטיס יציאה מבוליביה או כרטיס טיסה לישראל
* אישור הזמנה בהוסטל בבוליביה לשבועיים הראשונים - דרוש למעבר מברזיל ואף מתקשרים לוודא
* פנקס חיסונים עם הוכחה על חיסון YELLOW FEVEW
* טופס בקשה בהמשך - יש למלא באתר משרד החוץ הבוליביאי

מה עוד חשוב לדעת ?

* עלות כ 93$ או 100$ עם שוחד - מעבר גבול ארגנטינה מסכים גם בוליביאן - 655
* הויזה שניתנת היא ל 30 יום
* ניתן להאריך בבוליביה בעד עוד 60 יום

בעלי דרכון אירופאי או אמריקאי ?

בעלי דרכון אירופאי לא צריכים לשלם דבר או להציג מסמכים (קטגוריה 1). בעלי דרכון אמריקאי (קטגוריה 2) צריכים לעבור תהליך זהה לישראלים והויזה שלהם יקרה יותר. שימו לב ! כניסה לבוליביה עם דרכון זר מצריך יציאה איתו מהמדינה הקודמת - זאת אומרת אם תכנסו מארגנטינה לבוליביה עם דרכון אירופאי עליכם להראות שיצאם מארגנטינה עם חותמת בדרכון האירופאי. אם בכל זאת נכנסתם עם הישראלי. בקשו ביציאה מהמדינה הקודמת להחתים את 2 הדרכונים ביציאה.

מדינות שפטורות מויזה

NoVisa

01bright

01bright

01bright

Utopia & Relaxation

Fun & Extreeme

Treks & Adventures

Parties & Nightlife