• Show Image
  • Show Image
  • Show Image
  • 04bright
  • Show Image

01bright 01bright 01bright

01bright

ויזה לבוליביה - מעברי גבול, מסמכים והליך הוצאת ויזה

bolivia_state.svgמדריך ויזה לבוליביה - מסמכים, איפה מגישים, מעברי גבול, טיפים והגשה אונליין. המדריך השלם והמקיף ביותר. בקוסקו פרו ובקורומבה ברזיל ניתן להעזר בסוכני ויזות - ראו תחת עמודי הלינה, טיולים ואטרקציות בכל אחת מהמדינות.

אז למה בכלל צריך ויזה ? החל מספטמבר 2014 בעקבות מבצע צוק איתן החליט נשיא בוליביה לשנות את התקנות ולהעניש את הישראלים בכך שיש להוציא ויזה מראש - באינטרנט, בשגרירות, בקונסוליה או במעבר הגבול. לא ניתן להוציא ויזה בישראל כי אין שגרירות מאז ספטמבר 2014

ויזה בשגרירות, הגעה בטיסה ועוד * עדכונים מה 5.12.2018 *

עדכון של ה 5.12 - ישראלים מדווחים כי בקונסולה בסלטה מקבלים ויזה תוך יום

עדכון של ה 24.9 - ישראלי שהגיע לקונסוליה בקוסקו עם דפים מודפסים ומקופלים נדחה בשל קיפול הדפים.

עדכון של ה 20.9.2018 - השמועות על כך שהויזה תקפה ל 30 יום מרגע ההוצאה שלה (ו 30 יום מהכניסה) אינן נכונות.

עדכון של 4.7.18 - דיווח התקבל שמבקשים בנוסף צילום כרטיס אשראי מ 2 הצדדים, כרטיס כניסה ויציאה מהמדינה, לא ברור אם זה בכל השגרירויות אולם דרישה זאת עלתה בשגרירות בלימה וחשוב לדעת ולהערך בהתאם

עדכונים ל 2018 - הויזה תקפה ל 30 יום, כניסה חד פעמית, עד 30 יום שהייה במדינה, עולה 30$ בשגרירות ומשולמת בזמן הגשת הטפסים או 100$ בגבול. אין ישראלי שדיווח לנו עדיין כי ביצע את הגשת הויזה במתכונת החדשה כי מדובר בעדכון חדש ונעדכן כאן ברגע שזה יקרה.

הגשת טפסי ויזה באינטרנט

*** שימו לב - ניתן להוציא ויזה בקלות דרך קווין בקוסקו (תחת מוציקארד פרו) או דרך אינדי בקורומבה ברזיל (תחת מוציקארד ברזיל). תפריט מוציקארד נמצא בראש האתר או בצד ימין.

קראו את ההנחיות במלואן טרם כניסה לעמוד הנפקת הויזה וזאת על מנת שכל המסמכים יהיו מוכנים מבעוד מועד. לעמוד הנפקת ויזה לבוליביה באינטרנט יש ללחוץ כאן.

 עמוד הרשמה - בחרו את המדינה, בחרו דרכון רגיל שזו האופציה הראשונה, הכניסו את המייל שלכם ולחצו על הלינק שמתחת לקבל קוד לצורך המשך הרשמה לויזה

עמוד קוד כניסה - לאחר שלחצתם על הלינק הקודם, תועברו מיד לעמוד השני ותופיע משבצת שבה יש להכניס את הקוד שקיבלתם למייל. לאחר הכנסת הקוד לחצו על הלינק שצמוד למשבצת

עמוד מספר 1 - בחרו תחת סוג הויזה את האפשרות השלישית - ויזת תייר. לאחר מכן יש למלא את כל המקומות המסומנים בכוכבית אדומה. יש לצרף תמונת פספורט עד לגודל של 150 ק"ב (ראו בצמוד לינק הנחיות באנגלית להוספת תמונה) ולאחר מכן לבחור למטה "המשך"

עמוד מספר 2  - יש להכניס את פרטי הדרכון כגון מס דרכון, מדינת, עיר, תאריך הנפקה ותאריך תפוגה

עמוד מספר 3 - האפשרות הראשונה היא האם הגשת בעבר בקשה לויזה, יש לבחור כאן לא (אלא אם כן הגשתם בעבר). יש לבחור את מספר הימים הרצוים ומומלץ לבחור 30 יום אלא אם כן אתם בוודאות צריכים פחות. לאחר מכן לבחור את לה פאז כיעד המרכזי (כל אחת מהאפשרויות בסדר). האפשרות האחרונה היא האם יש לכם מקורבים בבוליביה - בחרו לא ולחצו להמשך

עמוד מספר 4 - פרטי קשר של אדם שאליו יפנו במקרה של מצב חירום - הכניסו כאן פרטים של בן משפחה. לחצו להמשך

עמוד מספר 5 - עמוד זה מצריך ממכם לצרף 5 מסמכים בקובץ וורד, קובץ PDF או קובץ תמונה :

הראשון הינו המסלול שלכם בשפה האנגלית (לחצו כאן להורדת מסמך לעריכה)

השני הינו צילום דרכון שבו ניתן לראות שהתוקף מעל 6 חודשים

השלישי הוא צילום פנקס חיסונים שמראה כי ברשותכם חיסון קדחת צהובה

הרביעי זה פירוט מצב חשבון בנק שבו ניתן לראות שיש לכם כסף, רצוי לשנות תצוגה באתר הבנק לאנגלית

החמישי הוא הזמנת לינה ליעד הראשון. ניתן לבצע הזמנה באחד מההוסטלים ולצרף העתק

איך מוסיפים קובץ ? בכל את האפשרויות יש לבחור ATTACH בצד ימין של השורה, לאחר מכן יופיעו 3 כפתורים, בחרו CHOOSE FILE וחפשו את הקובץ הנדרש, לאחר מכן בחרו UPLOAD FILE והמשיכו לסעיף הבא

לסיום בחרו את האפשרות FINISH

לחצו על DISPLAY VISA והדפיסו את טופס הגשת הויזה, חתמו עליו וגשו לשגרירות או קונסוליה בכל מדינה (בברזיל בריו או סאו פאולו בלבד). יש להגיש את הטופס עם הדרכון ולקבל בחזרה עם ויזה עוד במהלך היום. הליך זה חוסך ממכם להגיש הכל ידנית בשגרירות/קונסוליה. את התשלום מבצעים בעת הגשת הטופס. יש להביא עמכם דבר מעבר לטופס, דרכון וכסף. שימו לב כי טופס זה תקף לעד 15 יום מרגע ההרשמה ויש לגשת לשגרירות/קונסוליה לא יאוחר מ 15 יום. עדכון : יש צורך להדפיס את כל המסמכים שאתם מעלים בעת ההגשה ולהביא אתכם - אסור לקפל אותם ! . בנוסף יש שגריריויות שמבקשות צילום כרטיס אשראי מ 2 הצדדים וכרטיס כניסה ויציאה מהמדינה (אפשר לעשות כרטיס פקטיבי, בדקו בעמוד מוציקארד סוכנים שירות של כרטיסים פקטיבים)

מעברי הגבול לבוליביה - הנפקת ויזה במקום

הגיעו עד השעה 18:00 ליתר בטחון

מעבר הגבול פרו בוליביה (מעבר יונגויו, מעבר ברמה בינונית) - מעבר הגבול יונגויו או הידוע בשם קופהקבנה שבבוליביה נמצא קרוב מאוד לפונו או חואליקה. ניתן לקחת טיסה לחואליקה שנמצאת כשעה ממעבר הגבול, משם לוקחים אוטובוס או מונית אל הגבול. מפונו ניתן להגיע באוטובוס אל הגבול. מעבר גבול זה נוקשה ולכן רצוי להוציא את הויזה בקוסקו או דרך פונו טרם ההגעה. הבהרה : חואליקה נמצאת בגובה של 3800 מטר ונחיתה שם לא קלה ויש צורך במנוחה רבה והתאקלמות לגובה הרב. שימו לב : אין לקחת נסיעה ישירה מקוסקו/פונו ללה פאז כי האוטובוס לא יחכה לכם !

מעבר הגבול ארגנטינה בוליביה (מעבר קל) - יש להגיע לסלטה (בטיסה או באוטובוס) ומשם לקחת אוטובוס לקואיקה. עלות של כ 20$ ואורך כ 8 שעות נסיעה. שם מגישים את הטפסים, משלמים ועוברים לבוליביה. מעבר זה אורך מספר דקות, אבל שימו לב כי ישראלים מדווחים מאפריל 2018 שבודקים את הטפסים למעט אישור לינה שלא מבקשים.

מעבר הגבול צ'ילה בוליביה (המעבר הקל ביותר) - יש להגיע לעיירה סן פדרו שממנה ניתן לצאת לסאלר או לקאלאמה (אוטובוס ישיר לאיוני). מהעיירות יש לקחת אוטובוס או מונית אל הגבול, להגיש את הטפסים, לשלם ולעבור. במעבר גבול זה לא בודקים את הטפסים וגם לא צריכים אותם ולכן זו החלטה שלכם אם להכין אותם מראש ליתר בטחון. רצוי להביא את כל הטפסים ליתר בטחון אם כי לא דווח על ישראלים שלא עברו בגלל זה.

מעבר הגבול ברזיל בוליביה (מעבר ברמה בינונית) - מעבר הגבול קורומבה - הגעה לגבול היא דרך קאמפו גראדנה שאליה אפשר להגיע בטיסה או באוטובוסים (כ 7 שעות) או ישירות לקורומבה עם חברת אזול. משם ממשיכים לסנטה קרוז באוטובוס של כ 9 שעות. מעבר הגבול פתוח מ 08:00 עד 19:00 כל יום. המעבר יחסית קשה לעומת שאר המעברים כי הם בודקים את כל הטפסים והם חייבים להיות ישרים ולא מקופלים. מתקשרים להוסטלים לוודא כי ההזמנה שלכם אמיתית. הפתרון הוא להוציא ויזה דרך סוכן מקומי אשר מבטיח לכם ויזה תוך 3-4 ימים.

BoliviaBorder

מסמכים

* צילום דרכון בצבע
* תמונת פספורט בצבע - אין חשיבות לרקע
* צילום כרטיס האשראי מקדימה - בצבע
* פירוט עובר ושב בחשבון הבנק, 3 חודשים, באנגלית (ניתן לשנות שפה באתר הבנק)
* כרטיס יציאה מבוליביה או כרטיס טיסה לישראל
* אישור הזמנה בהוסטל בבוליביה לשבועיים הראשונים - דרוש למעבר מברזיל ואף מתקשרים לוודא
* פנקס חיסונים עם הוכחה על חיסון YELLOW FEVEW
* טופס בקשה - יש למלא באתר משרד החוץ הבוליביאי

מה עוד חשוב לדעת ?

* עלות כ 93$ או 100$ עם שוחד - מעבר גבול ארגנטינה מסכים גם בוליביאן - 655
* הויזה שניתנת היא ל 30 יום
* ניתן להאריך בבוליביה בעד עוד 60 יום

בעלי דרכון אירופאי או אמריקאי ?

בעלי דרכון אירופאי לא צריכים לשלם דבר או להציג מסמכים (קטגוריה 1). בעלי דרכון אמריקאי (קטגוריה 2) צריכים לעבור תהליך זהה לישראלים והויזה שלהם יקרה יותר. שימו לב ! כניסה לבוליביה עם דרכון זר מצריך יציאה איתו מהמדינה הקודמת - זאת אומרת אם תכנסו מארגנטינה לבוליביה עם דרכון אירופאי עליכם להראות שיצאם מארגנטינה עם חותמת בדרכון האירופאי. אם בכל זאת נכנסתם עם הישראלי. בקשו ביציאה מהמדינה הקודמת להחתים את 2 הדרכונים ביציאה - ההחלטה של הפקיד ויש פקידים שלא יאשרו חתימה כזו או ידרשו שוחד ולכן חשוב מראש להכנס ליבשת עם הדרכון הזר.

מדינות שפטורות מויזה

NoVisa

01bright

01bright

Utopia & Relaxation

Fun & Extreeme

Treks & Adventures

Parties & Nightlife