MaxBB MuchiBB

BT Gold1 BT WT1 BT DJ1 BT FIKTIV1 BT Wa1

Paxtur Muchibus

Insurance Doctors

סורינאם - מידע כללי ומה לראות

Flag_of_Suriname

סורינאם היא מובלעת תרבותית יוצאת דופן, ובה מגוון אתני עצום שמקורו בהתיישבות ההולנדית במקום, בייבוא העבדים האפריקנים בתחילת הדרך ולאחר מכן בהגירת העובדים מהודו ומאינדונזיה.היא מדינה השוכנת בחלק הצפוני של אמריקה הדרומית. היא גובלת עם גיאנה הצרפתית במזרח, גיאנה במערב, ברזיל בדרום והאוקיינוס האטלנטי בצפון. בעבר נודעה המדינה בשם גיאנה ההולנדית. השפה הרשמית היא הולנדית. סורינאמית או סרנן טונגו (Sranan Tongo) נפוצה בקרב הקריאולים. זו שפה קריאולית המבוססת על אנגלית, עם השפעות חזקות של הולנדית ושל שפות נוספות, אירופיות ואפריקאיות. כן דוברים בסורינאם בג'אוונזית, בניבים סיניים, בדיאלקט הודי מקומי, ובשפות ילידיות שונות, בהן שפת קאריב וארוואק.

מפה

msurinam

אשרת שהייה, שגרירות ומסמכים

ישנו פטור מהצטיידות באשרת כניסה מראש לישראלים הנכנסים סורינאם. רשויות ההגירה מעניקות אשרה ל-60 יום עם הכניסה למדינה, ובכל מקרה הסמכות להענקת אשרה זו נתונה לשיקול דעתן הבלעדי. חשוב לדעת ששלטונות המקום דורשים להציג חיסון כנגד קדחת צהובה לתחומם ממדינות נגועות במחלה. תיירים יכולים להאריך את השהות הרצופה מעבר ל-60 יום הראשונים עד לשהות של 60 יום נוספים. לצורך כך יש לגשת למשרד החוץ המקומי – מחלקה קונסולרית :
Consular Department -  Ministry of Foreign Affairs
כתובת : Mr. Lim A Postraat 25 Paramaribo.

כיון שאין בסורינאם שגרירות ישראלית, יש לפנות במקרה של אובדן\גניבה של מסמך נסיעה לקונסול הכבוד הכללי של ישראל בסורינאם לשם קבלת הנחיות. שגרירות ישראל האחראית על סורינאם הנה השגרירות בקרקאס בוונצואלה

מטבע ואמצעי תשלום

סורינאם היא אחת מהמדינות היקרות ביבשת. המטבע בסורינאם הוא הגילדן הסורינאמי.בסורינאם ניתן להחליף ולהשתמש בהמחאות נוסעים ובכרטיס אשראי. כדאי לפדות המחאות נוסעים או להחליף כסף בערי החוף כאשר יש להיזהר משטרות מזויפים. כמו בגינאות גם בסורינאם שטרות מזויפים הם לא מראה נדיר.

תחבורה והגעה

שירותי הטיסה אל פנים הארץ הם ברובם טיסות שכר. אוטובוסים בגודל בינוני עושים דרכם לאורך כביש החוף בתכיפות רבה ובזול, אבל הם עמוסים מאוד; מוניות, דרך מהירה יותר אבל גם יקרה יותר להסתובב במדינה, נוסעות באותם קווים. אם תרצו לבקר בפנים המדינה ובכמה מאזורי החוף, שיט בנהרות הוא בדרך כלל התחבורה הזולה ביותר (ופעמים רבות גם היחידה). פעמיים בשבוע מקשרות טיסות בין אמסטרדם לבין פרמאריבו, אבל ייתכן שזול יותר לטוס עם אייר פראנס מפאריז לקאיין (שבגויאנה הצרפתית), ומשם להמשיך לפרמאריבו. מיאמי ואטלנטה הם נמלי התעופה הראשיים לטיסות מארצות הברית, ויש גם טיסות מאיים שונים בקאריביים, וגם מברזיל ומגויאנה. מעבורת נוסעים מיטלטלת עושה את דרכה לאורך נהר קוראנטיין מניאו ניקריה (Nieuw Nickerie) ועד ספרינגלנדס (Springlands) שבגויאנה; ומעבורת נוספת עושה דרכה על נהר מארוביינה מאלבינה לסן לוראן דה מארוני (St Laurent de Maroni; בגויאנה הצרפתית).

יהדות סורינאם

יהדות סורינאם היא אחת מהקהילות היהודיות בדרום אמריקה במושבה ההולנדית לשעבר-סורינאם. היהודים הראשונים שהגיעו לדרום אמריקה היו אנוסים מספרד ופורטוגל. רובם ישב בברזיל וחלקם ישבו באזור שנחשב בעבר לחלק מצפון ברזיל, שהוא אזור סורינאם של היום. היהודים שהגיעו לדרום אמריקה העדיפו את השלטון ההולנדי שאהד את היהודים ונתן להם יותר זכויות מאשר הספרדים והפורטוגזים. יהודים מהולנד ואיטליה ישבו בפרמריבו, הבירה במאה ה-17. ההולנדים נתנו זכויות ליהודים ולכן הם העדיפו את שטחי שלטונה ובכך נמלטו מהאינקוויזיציה שהייתה נהוגה בשאר שטחי דרום אמריקה. בשנת 1644 הגיעו גלים המוניים של יהודים יוצאי ספרד ופורטוגל וכן יהודים אנוסים מברזיל מהשטחים שהיו בשליטת הולנד ואשר נכבשו על ידי פורטוגל. היהודים פיתחו לעצמם אזור אוטונומי משלנם בשם "יודן סוואנה" ובו פיתחו יישוב בשם "יודן דורף" אשר היה יישוב משגשג שנעזב בשנת 1832. כיום יש בסורינאם כ-200 יהודים, אשכנזים וספרדים החיים בעיקר בעיר הבירה פרמריבו. בשנת 2005 בית הכנסת הפעיל היחיד בסורינאם החליט להצטרף לאיגוד העולמי ליהדות מתקדמת ובעזרת סיוע התנועה הליברלית (רפורמית) ההולנדית עבר תהליך של רפורמציה קהילתית המותאמת ליהדות המקומית.

אתרים

פרמאריבו

בירת סורינאם, פרמאריבו (Paramaribo; המכונה בקיצור 'פארבו') היא מיזוג מוזר בין צפון אירופה לבין אמריקה הטרופית. בתי אבן מרשימים משקיפים על כיכרות ומדשאות, ובתי עץ מצטופפים משני עבריהן של סמטאות, עצי דקל מצלים על אזורים נרחבים, ועצי מנגרובה עדיין גדלים לגדות הנהר. מנזרים ומסגדים עומדים זה לצד זה, רוכלים מיאווה מוכרים סאטאי (שיפודי בשר ברוטב בוטנים), וקריאולים דוברי הולנדית שותים בירה בבתי הקפה שעל המדרכות. במרכזה של העיר נמצאת כיכר העצמאות (Onafhankelijksplein), מול ארמון הנשיאות. מאחורי הארמון משתרע פאלמנטיין (Palmentuin), פארק יפה ובו עצי דקל גדולים עם ציפורים טרופיות. ממזרח מתנשא לגדת הנהר מבצר זיילאנדיה (Zeelandia) מהמאה ה-17, ששימש למעצר ולעינויים של אסירים פוליטיים לאחר ההפיכה של 1980. השוק המרכזי מתרכז סביב הטיילת שלאורך הנהר, ואטרקראנט (Waterkrant), ומעבורות למיירצוך (Meerzog), מצדו השני של הנהר, יוצאות מרציף סמוך.

פרמריבו הבירה, שהוקמה במאה ה-17, ממזגת תרבויות וסגנונות ארכיטקטוניים שונים. כדאי לבקר בארמון הנשיא, שבחצרו יש גן דקלים מעניין, בקתדראלה הקתולית שנבנתה במאה ה-19 ובבית הכנסת הסמוך לה, שהוקם במאה ה-17, בפארק פלמנטואין על עצי התמר האקזוטיים והציפורים הססגוניות שבו.במזרח העיר נמצא מבצר זילנדיה מהמאה ה-17, שבו שוכן היום המוזיאון של סורינאם. במרחק חצי שעה נסיעה מהעיר נמצא פארק הטבע בראונסברג פארק זה, כמו גם פארק הטבע וולצברג, הוא אתר חובה לאוהבי הטבע המגיעים לסורינאם, שם אפשר להתוודע לעולם החי והצומח העשיר של הארץ.

הפארק הלאומי בראונסגברךsurinamriver

פארק זה (Brownsberg) כולל יערות גשם טרופיים והרריים, המשקיפים על אחד ממאגרי המים הגדולים בעולם, ו.י. בלומסטיין מר (W J van Blommestein Meer), כשעה וחצי נסיעה מפרמאריבו במכונית. סיורים מאורגנים כוללים מסלול הליכה קצר במישור מאזארוני (Mazaroni), משם נשקף נוף מרהיב של האגם ממזרח, וגם מסלול הליכה ארוך יותר, עם ירידה תלולה לערוץ ובו מפלים קטנים אך יפים. גשר יולס ויידנבוסחברוח הוא גשר מעל נהר סורינאם המקשר בין פרמריבו ומירזורק במחוז קומוויינה. בנייתו של הגשר הסתיימה בשנת 2000, גובהו 52 מטרים ואורכו 1504 מטרים. הגשר מקשר בין פרמריבו לקומוויינה, קישור שבעבר ניתן היה לקיים רק באמצעות מעבורת. מטרת הגשר הייתה לסייע בפיתוחו של החלק המזרחי של סורינאם. הגשר כולל שני מסלולים ואינו נגיש להולכי רגל. קתדרלת סנט פטר וסנט פאול היא בת 114 שנים ונבנתה תחילה כתיאטרון בשנת 1809 שנשרף בשנת 1820. ב-13 בינואר,1883 הוחל בבניית הקתדרלה. הקתדרלה מהווה את מבנה העץ הגדול ביותר בחלקו המערבי של כדור הארץ.

סורינאם היא אחת המדינות הבודדות בעולם שבהן ניתן למצוא בית כנסת בסמוך למסגד (מקום נוסף הוא סופיה,בולגריה). שני הבניינים סמוכים זה לזה במרכז פרמריבו וחולקים מגרש חנייה משותף במהלך הטקסים הדתיים הנערכים בהם.

BannerFA3 Instagram

INSBIG