כסף מזומן וכרטיסי אשראי - עמלות גיהוץ ומשיכה | חשבון דולרי | בנקים ביבשת
בחרו נושא - טיפים | כרטיסי אשראי | חשבון דולרי | בנקים מומלצים
טיפים שיחסכו לכם כסף
מזומן להתחלה - קחו כ-500$ ולכל היותר 1000$ במזומן וזאת כדי לא לסכן את הכסף. טסים לארגנטינה? הביאו כ-1500$ ועד 2000# מזומן לתקופה של חודש. אם אינכם מתחילים בארגנטינה אז ניתן למשוך כסף בגיהוץ בשער הגבוה באמצעות ווטסרן יוניון (לחצו למדריך).
כרטיסי אשראי - קחו 2 כרטיס אשראי של ויזה או מאסטר קארד, לא משנה איזה. הכרטיס המומלץ שלנו הוא "מקס מוצילר". אשראי עם העמלה הנמוכה ביותר (1%) והטבות מותאמות לטיול בחו"ל. "כרטיס האשראי המשתלם ביותר לטיול בחו"ל". לחצו לפרטים מלאים.
אשראי של הדואר - אפשר ככרטיס שני לגיבוי. הוא פתרון יחסית יקר בעמלות, יש לקנות דולרים, לשלם הפקדה ועמלות גיהוץ ומשיכה.
חשבון דולרי - חשבון דולרי משתלם רק אם מגהצים דולרים. רכישת דולרים וכן שימוש באשראי תעלה 2% להמרה משקל לדולר ועוד עמלה מקומית כך שעדיף למשוך כסף מקומי עם אשראי של 3% ועוד יותר משתלם לשלם באשראי עם 1% עמלה (לחצו לפרטים על האשראי המשתלם ביותר).
** חשוב מאוד !!! טיפ זהב למשיכות וגיהוצים ** - ברוב הכספומטים או בתשלום בעסקים יוצע לכם לבצע המרה לדולר בכספומט או מכשיר הגיהוץ - תמיד תדחו (Decline) את ההמרה ותעדיפו משיכה במטבע המקורי. יוצע לכם המרה לדולר או אפילו לשקל. זו טעות קריטית כי העמלה גבוה במיוחד (10% עמלה). דחיית ההמרה משמעה שהאשראי שלכם יבצע את ההמרה לפי העמלה של הכרטיס.
איזה אשראי להוציא ?
כרטיסי אשראי הנפוצים ביותר הם ויזה ומאסטרקארד, רצוי להביא 2 כרטיסי אשראי ואין חשיבות לסוג הכרטיס. דיינרס ואמריקן אקספרס לא טובים ליבשת. הכרטיס המומלץ שלנו הוא "מקס מוצילר". אשראי עם העמלה הנמוכה ביותר (1%) והטבות מותאמות לטיול בחו"ל. "כרטיס האשראי המשתלם ביותר לטיול בחו"ל". לחצו לפרטים מלאים.
אשראי עם עמלה של 1% ?
חברות האשראי מציעות כרטיסים עם הטבה בעמלות המרה. לדוגמא גיהוץ עם עמלה של 1%. בגיהוץ חלק ממטבעות היבשת עלולה לחול עמלה שתנוע בין 0%-1.4% כך שהעמלה הסופית גבוה יותר. זה נכון לכל כרטיסי האשראי והעמלה נקבעת על ידי ויזה ומאסטרקארד. בדיקות שעשינו מראות שגיהוץ בריאל ברזילאי, פסו קולומביאני לדוגמא הם ללא תוספת עמלה, שימוש באשראי באקוודור ופנמה בדולר ולכן ללא עמלה נוספת.
כרטיס אשראי של הדואר ?
אם משכתם מטבע מקומי תשלמו 2.5% + 4$ שזו העמלה היקרה ביותר שהיא 4.5% עמלה על משיכה של 200$ שזה כבר יותר מחברות האשראי האחרות. בנוסף עמלות רכישת הדולרים הם כ 1% המרה על מנת להטעין את הכרטיס. סה"כ כ 5.5% עמלה לעומת החברות האחרות. אם בכל זאת לקחתם כרטיס של הדואר, השתמשו בו לגיהוץ ומשיכות דולרים בלבד.
כרטיס אשראי של ONE ZERO ?
מדובר בבנק אינטרנטי ועליכם לפתוח בו חשבון בנק ולהפקיד שם את כספכם, כמו כן ישנו תשלום חודשי של 50 ש"ח (שווה ערך לגיהוץ של 5000 ש"ח עם כרטיס של 1%). זה לא מתאים לכל אחד. יש 0% עמלה בגיהוץ ו-2% עמלת משיכת מט"ח בחול. לכן כרטיס זה לאור התשלום של 50 ש"ח בחודש אינו משתלם עבור משיכה או הטבה מעל גיהוץ של 5000 ש"ח. ללא תשלום 50 ש"ח העמלות הן רגילות לפי כרטיס ישראכרט.
חשבון דולרי לא משתלם במדינות בהן המטבע לא דולרי ולכן החסכון איתו לא קיים. עלות רכישת דולרים כ-2%, עלות הפקדת דולרים כ-1% או לחלופין לרכוש דולרים מהבנק. עמלה זו לבדה גבוהה יותר מעמלת משיכה של 3% וגן תשלום באשראי של 1%. במשיכות בכל מקרה קיימת עמלה כך שהשימוש בחשבון דולרי עבור מטבע זר אינו משתלם. עבור שימוש בדולרים זה לא חוסך אלא זהה לשימוש באשראי עם הטבת מטבע חוץ.
על בסיס המלצות המטיילים לבנקים ללא עמלות מקומיות
בחרו תמיד ללא עמלות המרה של הבנק המקומי (אם האפשרות קיימת)
פרו - בנקים MultiRed, Banco de la Nacion. בנק BanBif עד 700 סול ללא עמלה לכרטיס ויזה
ברזיל - בנקים Bradesco (לוגו אדום), Santander (לוגו לבן על רקע אדום)
קולומביה - בנקים Davivienda, BBVA. יש לוודא בבנקים אילו כי אתם דוחים את עמלת ההמרה שלהם. בנק Colpartia יהיה ללא עמלת המרה כאופציה.
אקוודור - בנק International (כתום)
צ'ילה - בנק ScotiaBank
*בנקים נוספים יתווספו לרשימה ככל שיתקבלו המלצות