MaxBB MuchiBB

BT Gold1 BT WT1 BT DJ1 BT FIKTIV1 BT Wa1

Flyout Paxtur

Insurance Doctors

צילום סלולרי - איך לצלם תמונות מעולות באמצעות הסלולרי

כל מטייל מגיע ליבשת עם מצלמה שעולה כמה מאות שקלים ויש כאלה שמביאים מצלמות מקצועיות שעולות אפילו אלפי שקלים. ללא ספק זהו פריט חובה ואין כמעט מטייל שלא מגיע עם מצלמה. עם ההתקדמות הטכנולוגית נראה כי כמעט כל מטייל שני מגיע ליבשת עם טלפון חכם שכולל מצלמה איכותית ויש כבר מכשירים שמציגים איכויות שמתקרבות למצלמות מקצועיות.

לא מעט קורה שאתם עם הטלפון אבל לא עם המצלמה (מועדון או שסתם שחכתם אותה בהוסטל) ועליכם לנסות להוציא את המקסימום האפשרי מהטלפון ומדריך זה ינסה לעזור לכם להבין את הצעדים שיאפשרו לכם להוציא את המקסימום במצב הנתון.

1. צבע

צבע הוא אחד המרכיבים החשובים בצילום. אין תמונה שתראו בעיתון, תמונה מקצועית, פוסט או אפילו סרט שלא עובר תיקוני צבע על מנת לשפר את האיכות של התמונה. ישנן מאות אפליקציות וחלק נכבד מהן בחינם שמאפשרות תיקון לאחר הצילום (המוכרת ביותר עם סט קבוע של פילטרים היא אינסטרגם אולם ישנן אפליקציות מתוחכמות מאוד שיאפשרו לכם לשחק בהגדרות). ניתן גם לשחק בצבעים עוד לפני הצילום, דרך תפריט ההגדרות (בד"כ נראה כמו גלגל שיניים) ושם למצוא את הניגודיות (קונטרסט) מה שאפשר לשחק בעושר של התמונה ולהפוך אותה למחמיאה יוצר. רצוי לבחור את הגודל המקסימלי של הצילום האפשרי מה שיפחית גרעון שפוגע בצבע. (המלצתנו היא לא לצלם מעל ל 5 מגה פיקסל בכל מקרה).

Color Touch Effects - לתיקוני צבע - זמין לאנדרואיד

2. תזמון

מצלמות הטלפון ידועות לשמצה עם העיכוב בפתיחת וסגירת הצמצם. למעשה אתם שומעים את צליל הצמצם אבל בפועל הצמצם נסגר מאוחר יותר ומספיקה תזוזה קלה ביותר לפגום בתמונה. אשר אתם בוחרים אובייקט לצילום, עצרו ל 3 שניות – שניה להתמקדות, שניה לצילום עצמו ועוד שניה אחת (ללא תזוזה) לצמצם וזאת על מנת למנוע טשטוש. אם לא הצלחתם לצלם בזמן ואובייקט נכנס לכם לתמונה, משהו שברגע הצילום לא היה קיים ועכשיו הוא קיים או שסתם מפריע לכם, תוכלו למחוק בעזרת אפליקציית מחיקות אובייקטים.

Touch Retouch - אפליקצייה שמעלימה באופן פלא אובייקטים - זמין לאנדרואיד ולאייפון

3. תאורה

החוק לגבי תאורה אומר "כמה שיותר, יותר טוב", אבל אור על האובייקט או האדם שרוצים לצלם ולא מאחוריו. אם תנסו לצלם כאשר יש אור אחורי תקבלו תמונה שרופה או במקרה הטוב צילום אומנותי שנקרא צילום צלליות (סילואט).  לכן חשוב להשתמש בפלאש כאשר יש מחסור באור, לבקש מאדם לזוז למקום מואר יותר או לשנות את זווית הצילום שתאפשר מקסימום חשיפה לאור. חשוב לנסות לעשות פוקוס על האזור החשוך יותר על מנת שהמצלמה תדע שיש חוסר באור ותפעל בהתאם. אם יצאה תמונה חשוכה יחסית אל תמהרו למחוק – תוכנות עריכה טובות יוכלו לתקן או לפחות לעזור.

4. טשטוש

התמונות יוצאות מטושטשות ? זו אחת הבעיות הקשות ביותר של טלפונים סלולרים (המצלמה הראשונה שמגיעה עם מייצב תמונה אמיתי נמצאת בלומיה 920 של נוקיה) . נסו להישען על הקיר או להניח את היד על משטח יציב ולהימנע מתזוזות. בזמן הלחיצה נסו לזוז כמה שפחות כי שחרור האצבע מהלחיצה בד"כ מזיזה את הטלפון. אם אתם ממש לא מצליחים לייצב את התמונה, נסו להוציא אוויר בזמן הצילום, בדיוק כמו שעושים צלפים מקצועיים. במקרה שממש לא מסתדר לכם תוכלו להניח את הטלפון ולהפעיל טיימר. חשיפה מוגברת לאור מפחיתה טשטוש.

5. הפרעות

וודאו כי אין משהו שמפריע לעדשה לקבל את מלוא החשיפה – כיסויים מסוימים מנסים להגן על העדשה ובכך חוסמים חלק משדה הראיה שלה. וודאו שהעדשה נקייה (חשוב לנקות עם מטלית מתאימה).

6. קומפוזיציה

כללי הצילום הבסיסים חלים גם כאן ויכולים להניב תוצאות מרשימות. חוק השלישים הוא כלל אצבע בתחום הקומפוזיציה, המיושם בתחומים כמו ציור, צילום ועיצוב. החוק קובע כי כאשר תהיה התמונה מחולקת על ידי שני קווים אנכיים ושני קווים אופקים שיחלקו אותו לשלושה שלישים אנכיים ושלושה שלישים אופקיים, נושא התמונה, או נושאיה, צריכים להיות ממוקמים על אחד הקווים או באחת מנקודות המפגש של הקווים. כמעט בכל אפליקציית צילום קיימת האפשרות להפעיל את קווי החלוקה שיעזרו לכם לממש את חוק השלישים.


7. אפליקציות

חפשו אפליקציות שמאפשרות לכם לצלם טוב יותר, עורכות תמונות, יוצרות סרטונים ומצגות או אף בונות מהתמונות מסלול טיול על פי הגי.פי.אס. – יש אלפי אפליקציות חינמיות שיעזרו לכם בכל אספקט של הצילום באופן ישיר ועקיף.

PANO - לצילופ פנורמי - זמין לאנדרואיד ולאייפון

CAMERA ZOON FX - לצילום מקצועי - זמין לאנדרואיד ולאייפון

BannerFA3 Instagram

INSBIG