דואר לישראל
סניפי דואר בדרום ומרכז אמריקה
דואר ניתן לשלוח בכל מדינה ובכל עיר בדרום ומרכז אמריקה. המחיר בכל מדינה זהה בכל הסניפים ובכל הערים בדיוק כמו בישראל. ניתן להכנס לעמוד הדואר הרלוונטי לפרטים נוספים, משקלים לדוגמא מול מחיר וטיפים או לחלופין להסתפק בתקציר. חפשו בגוגל מאפס CORRERO וזה יציג לכם את הסניף הקרוב ביותר אליכם.
מאיפה הכי בטוח לשלוח ? מכל המדינות בטוח לשלוח ומכולן הדואר מגיע בין חודש עד שלושה חודשים בהתאם לסוג המשלוח שבחרתם. זכרו תמיד לשלוח עם מספר מעקב/דואר רשום.
איך לארוז ? חשוב לסגור את הקרטון ולרשום עליו את כתובת השולח ולמשלוח באנגלית. לאחר מכן לעטוף כמו אריזת מתנה ולרשום את הפרטים שוב. צעד זה מרתיע את עובדי הדואר לפתוח את החבילה ולבזוז אותה. רצוי מאוד לעטוף את החבילה במצקינטייפ כך ש 100% מהחבילה מכוסה מה שמקשה על הפתיחה שלה.
מה לא לשלוח ? לכל מדינה יש את המגבלות והחוקים שלה. רצוי שלא לשלוח נוזלים, סכינים או מאצטות, כסף, מצתים, בלוני גז, סמים, מזון.
מכס על החבילה ? חבילה עם שווי תכולה מעל 75$ יחוייב במכס. אתם מצהירים על שווי התכולה וייתכן ותלקח לבדיקה מדגמית, מוכס יבדוק ויעריך את השווי ואם יחשוב שזה מעל 75$ ישלח לכם דרישת תשלום או דרישה להשלמת פרטים ושווי כל פריט. בגדים משומשים לא יחשבו בעלי ערך. מוצרים מהשוק יהיה קשה לדעת מה השווי אבל מוצרים מוכרים ברמה הבינלאומית קל יהיה למוכס להעריך את השווי. אם תרשמו בערך מקומי (פסוס לדוגמא) ציינו כי זה פסו ושם המדינה כך שלא יחשבו שמדובר בדולר אמריקאי.
טיפ שיחסוך לכם עוגמת נפש: רשמו בכתובת השולח את כתובת המגורים של בן משפחה אחר בישראל כך שאם החבילה מסיבה זו או אחרת לא תמסר להורים, היא תוחזר לשולח. קרו מקרים שהחבילה חזרה לדרום אמריקה ומכיוון שאין מי שיקבל אותה היא תוחרם. הצעד הזה שומר עליכם.